Skeie Seating AS og Arkitektfirmaet C. F. Møller mottar internasjonal designpris fra RedDot Design Award samt Merket for God Design i Norge

Skeie er den 8. norske bedriften som mottar en RedDot Design Award.

Skeie er den 8. norske bedriften som mottar en RedDot Design Award.

Stolprodusent Skeie Seating AS har sammen med Arktitektfirmaet C. F. Møller mottatt to designpriser.
RedDot Design Award, verdens mest prestisjetunge design pris som gis ut en gang i året, har utpekt
Skeie | Wave som vinner i kategorien RedDot Award: Product Design 2010. Norsk Designråd har også tildelt Skeie prisen Merket for God Design i kategorien Møbeldesign for Skeie | Wave.

RedDot Design Award
Red Dot Design Award har delt ut priser siden 1955. Årets konkurranse inkluderte 1,636 firmaer fra 57 land der 4,252 søknader ble vurdert. Prisutdelingen finner sted i Essen, Tyskland, 5 juli, 2010, og vinnere fra de forskjellige kategoriene blir utstilt i Red Dot Design Museum som ligger på UNESCOs verdensarvliste Zeche Zollverein i Essen, Tyskland. Tidligere vinnere inkluder Adidas, Sony, Phillips, BMW, LG, Apple m.a.

Skeie er den 8. norske bedriften som mottar en RedDot Design Award.

Norsk Designråd
Norsk Designråd ble etablert i 1963 og jobber med informasjon og kompetanseheving innenfor bruk av design i norsk næringsliv. Norsk Designråd har som mål å ”fremme bruk av design som et strategisk innovasjonsverktøy for å oppnå større konkurranseevne og lønnsomhet i norsk industri og næringsliv”. Prisen Merket for God Design blir gitt ut en gang i året, og dette er tredje gangen Skeie Seating AS mottar prisen.
Fra Juryens kjennelse: ”Juryen opplever et gjennomarbeidet produkt, som bruker bjelken som utgangspunkt for det formmessige uttrykket. Den er sterk og synlig, og er på mange måter det bærende element – for ikke å si bærebjelken. Wave representerer en klar forbedring i dette markedssegmentet, og har integrert funksjon og design på en ypperlig måte.”

”Vi er virkelig stolte over å ha mottatt RedDot Award prisen for produktdesign og Merket for God Design sammen med Arkitektfirmaet C. F. Møller i Danmark. Skeie | Wave er et eksempel på godt skandinavisk samarbeid, som har gitt form til et flott skandinavisk designuttrykk. Stolen innehar sterke form-elementer som også gir en universell aksept. Dette er en viktig styrke for et produkt som skal overleve i det globale markedet. Gjennom det nye produktet Skeie | Wave håper vi å kunne ”ri på bølgen” til ytterligere suksess innenfor leveranser til plenumsaler”, sier Adm. Dir. Bjørn Sirnes.

Skeie | Wave
Stolen fremstår som en innovasjon på grunn av det sterke og særpregede designuttrykket. Korsryggstøtten utgjør selve bølgen som gir navn til stolen og 3D utformingen i stolryggen muliggjør en slank utforming og god ergonomisk kvalitet. En nyutviklet, horisontal bærende labank med trekantprofil hvor alle funksjonsdeler festes, er designuttrykkets anker.
Skeie | Wave er ikke bare en stolmodell, men et helt stolsystem gjennomdesignet fra bunnen.

Skeie Seating AS
Skeie Seating AS er et firma hvor tradisjon og erfaring går tilbake til 1948 og hovedkontoret ligger i Sandnes. Bedriften har gjennom hele sitt virke jobbet med møbelproduksjon, og er i dag Nordens ledende stolprodusent til plenumsaler. Skeie Seating AS leverer årlig omkring 25,000 fastmonterte stoler av høy kvalitet på global basis. Spesialiteten er å prosjekttilpasse stolene, som endres, justeres og tilpasses arkitektens intensjon og ergonomiske forhold for brukerne.

Arkitektfirmaet C. F. Møller
Arkitektfirmaet C. F. Møller er en av Skandinavias eldste og største arkitektvirksomheter. Vi arbeider med et meget bredt spekter av oppgaver – fra programanalyser, byplanlegging, arkitektur og landskap til utvikling av byggekomponenter og design. Vi arbeider ut fra idealet om det klare, det enkle og det upretensiøse.